PSD a luat decizia de a se debarasa definitiv de Dan Ioan Popescu. Se fac pregatiri de alegeri, functia de sef la PSD Bucuresti urmind a fi preluata de Sorin Oprescu.

Dan Ioan Popescu isi pierde functia din care s-a autosuspendat in lu
PSD a luat decizia de a se debarasa definitiv de Dan Ioan Popescu. Se fac pregatiri de alegeri, functia de sef la PSD Bucuresti urmind a fi preluata de Sorin Oprescu.

Dan Ioan Popescu isi pierde functia din care s-a autosuspendat in luna martie a acestui an. PSD sector 1 a decis ieri sa propuna "vacantarea functiei de presedinte al PSD Bucuresti", pentru a permite organizarea de alegeri si oficializarea lui Sorin Oprescu la sefia organizatiei. Totul se face in absenta impricinatului, care, spun surse din partid, este plecat din tara. De altfel, Dan Ioan Popescu anuntase recent ca intentioneaza sa iasa din starea de autosuspendare si sa revina la sefia filialei. La PSD sector 1 s-a tinut ieri o sedinta a conducerii filialei, care a decis in unanimitate convocarea Conferintei Municipale, for care va alege noul presedinte al pesedistilor bucuresteni.

Cu acordul lui Geoana

Miscarea facuta azi de organizatia PSD sector 1 a fost prefatata de o intrevedere intre Mircea Geoana si Sorin Oprescu. "Conducerile si membrii de partid din Bucuresti sustin, si au dreptate, ca aceasta stare de interimat dureaza de prea multa vreme. De aceea, Sorin Oprescu a fost astazi la mine pentru a-mi prezenta planul si calendarul rezolvarii acestei probleme si sint de acord ca aceasta situatie de provizorat trebuie incheiata", a declarat ieri Mircea Geoana. Acesta a spus ca problema trebuie rezolvata in cursul acestei saptamini. Geoana nu s-a jenat sa le spuna pesedistilor din Bucuresti si pe cine trebuie sa voteze la alegerile care vor avea loc: "Sint absolut convins ca Sorin Oprescu este un candidat valabil care beneficiaza de increderea si sprijinul colegilor de la Bucuresti si ale conducerii partidului".

Dan Ioan Popescu era ieri plecat in Italia. Surse din partid ne-au declarat ca, aflind ce i se pregateste, el s-ar fi urcat in avion, cu destinatia Bucuresti. Telefonul sau mobil era ieri dupa-amiaza inchis.

Incercari de mazilire

PSD incearca de citeva luni bune sa scape de Dan Ioan Popescu. Primele informatii clare pe tema aceasta au aparut la inceputul lunii aprilie, la scurt timp dupa ce Dan Ioan Popescu a anuntat ca se autosuspenda de la sefia PSD Bucuresti. DIP luase decizia de a se retrage temporar din functia politica, la fel ca si Adrian Nastase, in urma unui scandal public de coruptie, pe numele sau incepind cercetari privind provenienta averii. Intre timp a fost numit Sorin Oprescu in functia de presedinte interimar al PSD Bucuresti, iar Marian Vanghelie in cea de presedinte executiv. S-a constatat ulterior ca nu exista in statutul partidului notiunea de auto-suspendare, astfel ca au aparut problemele. In mai multe rinduri, PSD sector 1 a incercat sa ia in discutie cazul DIP, mai exact sanctionarea acestuia pentru prejudicii aduse imaginii partidului.

Potrivit statutului PSD, membrilor care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudicii partidului li se aplica, in functie de gravitatea acestora, urmatoarele sanctiuni: discutarea si avertizarea in Biroul organizatiilor in evidenta carora se afla, avertismentul ultimativ, suspendarea din functie pe timp nelimitat sau revocarea din functia de conducere, retragerea sprijinului politic pentru functia obtinuta, suspendarea pe o perioada de 6 - 12 luni din calitatea de membru al partidului sau, dupa caz, excluderea din PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.