Importatorii, angrosistii si comerciantii de alcool din Rusia risca sa piarda peste 100 de milioane de dolari intre iulie si septembrie, a estimat societatea de analiza financiara Deutsche UFG. Intre timp, se constata o crestere rapida


Importatorii, angrosistii si comerciantii de alcool din Rusia risca sa piarda peste 100 de milioane de dolari intre iulie si septembrie, a estimat societatea de analiza financiara Deutsche UFG. Intre timp, se constata o crestere rapida a vinzarilor de bere si de cocteiluri cu un continut slab de alcool.

Si asta pentru ca toate tranzactiile lor se vor derula prin serviciul informatic public, EGAIS, conform unei legi intrate in vigoare la inceputul lunii iulie. Acest serviciu trebuie sa identifice fiecare sticla si provenienta continutului, insa multe societati nu-si pot permite inca instalarea echipamentului necesar, destul de scump.

Timbre noi

Totodata, fiecare sticla de alcool trebuie sa poarte de acum inainte un nou tip de timbru fiscal care confirma faptul ca drepturile de acciza au fost achitate.

Cu toate acestea, noile timbre nu au fost imprimate in cantitati suficiente, in timp ce timbrele vechi nu mai sint legale. La fel se intimpla si in cazul vodcii rusesti, producatorii locali urmind sa primeasca noile timbre fiscale abia in septembrie.

Actiunile de control fac parte din reforma lansata de guvern impotriva bauturilor contrafacute.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.