Premierul serb, Vojislav Kostunica a rezentat in cursul saptamanii trecute un plan de capturare a generalului fugar Ratko Mladic, inculpat inca din 1995 de crime de razboi si genocid, de catre Tribunalul Penal International pentru fosta Yugoslavie (T
Premierul serb, Vojislav Kostunica a rezentat in cursul saptamanii trecute un plan de capturare a generalului fugar Ratko Mladic, inculpat inca din 1995 de crime de razboi si genocid, de catre Tribunalul Penal International pentru fosta Yugoslavie (TPIY), informeaza Le Monde.
De aceasta data Uniunea Europeana asteapta insa rezultate concrete din partea Belgradului pentru a putea relua negocierile intrerupte in luna mai din cadrul acordului de stabilizare si asociere, prealabil unei aderari depline la UE.
Kostunita le-a prezentat astfel ministrilor de Externe ai UE ''un plan de actiune'' destinat sa demonstreze eforturile facute de tara sa. In trei pagini, planul propune ''localizarea, arestarea si transferarea lui Mladic si a altor inculpati'' catre TPIY.
Olli Rehn a tinut sa sublinieze insa ca actiunea ramane mult mai importanta decat acest plan, si ca UE este dispusa sa reia negocierile cu Bosnia imediat ce Mladic va fi predat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.