Presedintele PSD incearca sa puna capat speculatiilor din partid legate de o posibila schimbare a conducerii actuale."Alegerile anticipate vor deveni, dintr-o probabilitate, un inceput de certitudine si nu vom ezita sa luam toate masurile, inclusiv d
Presedintele PSD incearca sa puna capat speculatiilor din partid legate de o posibila schimbare a conducerii actuale."Alegerile anticipate vor deveni, dintr-o probabilitate, un inceput de certitudine si nu vom ezita sa luam toate masurile, inclusiv de natura statutara, legate eventual de un congres extraordinar, pentru ca aceste alegeri sa gaseasca PSD intr-o logica de ofensiva politica, cu toate problemele interne clarificate. Nu are rost sa tensionam PSD cu alegeri interne daca cele anticipate bat la usa", a declarat Geoana agentiei Mediafax.
Acesta considera ca discutiile privind un Congres extraordinar sunt inoportune atata vreme cat partidul trebuie sa se pregateasca de alegeri si sa-si eficientizeze activitatea. Presedintele PSD raspunde astfel declaratiilor senatorului Antonie Iorgovan care a spus ca partidul are nevoie de Congres deoarece "actuala echipa cu Geoana nu merge", iar PSD s-a transformat "dintr-un tigru intr-un catelus politic". In replica, Geoana a spus ca Iorgovan "este nevorbit de ceva vreme" si ca va fi convocat de catre conducere pentru a da explicatii privind afirmatiile sale.
Pana in toamna, PSD va trebui sa ia decizii privind candidaturile sale la functia de prim-ministru si a celorlalte functii importante care vor constitui miza unor eventuale alegeri anticipate. De aceea, Mircea Geoana a solicitat rapoarte de activitate tuturor vicepresedintilor, parlamentarilor si secretarilor executivi ai PSD, rapoarte care vor trebui finalizate pana la convocarea Consiliului National prevazut a avea loc in aceasta toamna. Odata cu rapoartele de activitate vor trebui inaintate si propuneri de optimizare a activitatii PSD, iar acestea vor fi analizate la intrunirile programate in cursul verii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.