Romanii sprijina restructurarea treptata a structurilor guvernamentale si punerea integrarii in capul listei de prioritati a Romaniei, arata ultimul sondaj efectuat de catre Biroul de Cercetari Sociale. Astfel, 59% dintre respondenti cred ca decizia
Romanii sprijina restructurarea treptata a structurilor guvernamentale si punerea integrarii in capul listei de prioritati a Romaniei, arata ultimul sondaj efectuat de catre Biroul de Cercetari Sociale. Astfel, 59% dintre respondenti cred ca decizia lui Tariceanu de a considera integrarea ca mai importanta decat celelalte probleme ale tarii a fost una potrivita, doar 16% sustinand ca premierul a luat o decizie proasta. In ce priveste restructurarea institutiilor guvernamentale, 58% dintre romani considera ca ar trebui facuta treptat, pe cand partizanii restructurarii imediate se ridica la 30%. In ceea ce priveste intentia de vot, Alianta continua sa conduca detasat cu 48,5%, urmata de PSD-20,4%. PRM a inceput din nou sa scada, ajungand la 11,8%, iar PNG continua tendinta crescatoare, cu 7,7%. Raportul de forte din randul potentialilor votanti al Aliantei favorizeaza PD-ul cu 54%, in timp ce liberalii beneficiaza de un capital de 40%. Evaluarea comparativa a atitudinii presedintelui Basescu si a celei a premierului Tariceanu fata de retragerea trupelor din Irak le-a adus acestora note apropiate: 7,10 pentru presedinte si 6,39 pentru premier. Portretul presedintelui ideal schitat arata ca seful statului ar trebui sa fie echilibrat si conciliant (90%), si sa se preocupe mai mult de politica interna (55%). Dintre cei intervievati, 37% au spus ca presedintele ar trebui sa-i critice public pe ministrii care i se opun, iar 29% cred ca ar trebui sa se ocupe mai mult de politica externa a Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.