Un cetatean care se grabea spre Tg.-Mures a ignorat semnalele politistilor si s-a alipit coloanei oficiale, un tunisian s-a batut cu un bulgar pe care l-a acuzat de rasism, iar un junior roman si-a uitat bicicleta la hotel.

Show-ul c
Un cetatean care se grabea spre Tg.-Mures a ignorat semnalele politistilor si s-a alipit coloanei oficiale, un tunisian s-a batut cu un bulgar pe care l-a acuzat de rasism, iar un junior roman si-a uitat bicicleta la hotel.

Show-ul ciclistic desfasurat in Romania in paralel cu Turul Frantei isi va consuma la sfirsitul acestei saptamini ultimii kilometri. Si ultimele peripetii, editia din acest an fiind plina de anecdote. Dupa ce un turc s-a inscris cu pasaport bulgar in competitie pentru a nu mai plati viza, joi a fost rindul unui teribilist roman sa profite de pe urma caravanei. Grabindu-se spre Tirgu-Mures, Capitanu Mitica Daniel si-a postat autoturismul Audi cu numar de Bucuresti in coloana oficiala.

In ciuda semnelor repetate ale politistilor, el a mers nonsalant pina aproape de destinatie. Oprit in cele din urma de politistii de la circulatie, Capitanu Mitica (25 de ani) a amenintat cu repercusiuni, declarind ca el este un marcant membru PD. In cele din urma, Mitica a fost sanctionat contraventional cu o amenda de 5 milioane de lei.

Pumni in cap pentru rasism

Probleme au fost si in timpul cursei propriu-zise, cind a avut loc o altercatie intre bulgarul Sanliev si tunisianul Ahmed Mraihi. Rutierul tunisian l-a lovit in cap pe bulgar, pe care l-a acuzat de rasism. Un incident asemanator se petrecuse si cu doua zile in urma, cind olandezul Sierd Steigenga, ofiter de politie cind nu pedaleaza, l-a lovit pe un rutier roman pentru ca acesta parazita cursa, refuzind sa tina trena. Si peripetiile nu se opresc aici.

Si-a uitat bicicleta la hotel

Juniorul roman Cristian Avarvarei, in virsta de 17 ani, si-a uitat bicicleta la hotel in Piatra-Neamt, la finalul etapei a doua, cind a si abandonat. La Botosani, cind au constatat ca lipseste bicicleta, tehnicienii echipei de juniori a Romaniei au decis sa ii dea o lectie lui Avarvarei, trimitindu-l cu trenul inapoi la Piatra-Neamt, sa o recupereze. Sportivul a reusit sa revina abia joi in caravana, calare pe bicicleta.

Etapa a cincea, cu o lungime de 166 de kilometri, a fost prevazuta cu trei catarari si doua sprinturi. Catararile de la Dumitra si Teaca au fost cistigate de bulgarul Dimitar Dimitrov, iar cea de la Saratel, de conationalul lui, Plamen Dimov. In sprintul de la Beclean s-a impus Ionel Rusu, iar cel de la Reghin a fost cistigat de sirbul Spasici. Sprintul de la Nasaud a fost anulat din cauza unor lucrari care se efectuau in zona. Primul care a trecut linia de sosire a fost rutierul german Simon Klein. Olandezul de la Dinamo Secrom Bucuresti, Sierd Steigenga, a sosit cu restul plutonului, dar si-a pastrat tricoul galben.

Ieri, podiumul a fost ocupat in premiera de trei rutieri romani.

Ciudateniile Micii Bucle

* Turcul Mutlu s-a inscris in cursa cu o identitate bulgareasca pentru a scapa de taxele de viza.

* Olandezul Steigenga, ofiter de politie, l-a batut pe un rutier roman indisciplinat.

* Tot o bataie a incasat si un ciclist bulgar, dar de la tunisian, suparat pentru acuzatiile rasiste ale acestuia.

* Cetateanul Capitanu Mitica, 25 de ani, s-a recomandat membru marcat al PD pentru a scapa cu carnetul nesuspendat pentru ca mergea in coloana oficiala alaturi de ciclisti.

* Un junior roman si-a amintit abia la Botosani ca si-a uitat bicicleta in hotelul din Piatra-Neamt. A fost nevoit sa se intoarca dupa ea cu trenul, pentru a prinde caravana pe bicicleta a doua zi.

* Purtatorul tricoului galben, Steingenga, a fost blocat de masina sponsorului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.