Tzahalul a anuntat ca e gata de interventie terestra ampla pentru distrugerea capacitatii militare a Hezbollah.

Israelul a cerut libanezilor care locuiesc aproape de granita sa-si abandoneze casele, iar in acelasi timp si-a masat o
Tzahalul a anuntat ca e gata de interventie terestra ampla pentru distrugerea capacitatii militare a Hezbollah.

Israelul a cerut libanezilor care locuiesc aproape de granita sa-si abandoneze casele, iar in acelasi timp si-a masat o mare parte din fortele armate terestre la granita cu Libanul.

Rezervistii, cu arma la picior

"Este posibil ca in urmatoarele zile sa crestem intensitatea operatiunilor noastre terestre", a declarat ieri generalul Alon Friedman. Pina acum, trupele israeliene de elita au lansat operatiuni limitate pe teritoriul Libanului, dar au fost reticente sa intre terestru pe o zona mai larga.

In replica, oficialii libanezi au anuntat ca sint pregatiti sa reziste militar in cazul unei interventii terestre armate a statului evreu. "Datoria noastra constitutionala, ca armata a statului libanez, este sa aparam Libanul", a declarat Elias al-Murr, ministrul Apararii de la Beirut, intrebat de reporteri daca trupele libaneze vor lupta alaturi de Hezbollah impotriva armatei israeliene. "Atacul deja nu mai este doar impotriva Hezbollahului, ci a Libanului si a poporului libanez", a declarat Fouad Siniora, premierul de la Beirut.

Israelul scoate Hezbollah din buncare

Israelul si-a continuat bombardamentele, avioanele militare atacind ieri peste 40 de tinte, majoritatea baze sau depozite de munitii ale Hezbollahului. Generalii din Tzahal au declarat presei internationale ca bombardamentele, nesustinute de o interventie terestra, nu pot distruge capabilitatile militare ale organizatiei teroriste. Satelitii israelieni au observat ca pe teritoriul libanez exista linii de buncare, cladite la 40 de metri sub pamint, in care se adapostesc membri Hezbollah. "Daca ajungem la concluzia ca o operatiune terestra este necesara, o vom face. Nu vom lasa nici o organizatie terorista sa creada ca ne este frica sa lansam vreo actiune", este anuntul facut in urma cu doua zile de Amir Peretz, ministrul israelian al Apararii.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.