Unele jocuri video promoveaza rasismul contra asiaticilor, care nu sunt foarte tolerati nici in cinematografie sau in televiziune, este concluzia unui studiu aparut in Canada, transmite Mediafax. Daca violenta si sexul au facut deja obiectul unor stu
Unele jocuri video promoveaza rasismul contra asiaticilor, care nu sunt foarte tolerati nici in cinematografie sau in televiziune, este concluzia unui studiu aparut in Canada, transmite Mediafax. Daca violenta si sexul au facut deja obiectul unor studii, este pentru prima data cand cineva abordeaza stereotipurile rasiste existente in unele jocuri video. Robert Parungao, cercetator la Universitatea British Columbia, a studiat timp de patru ani cele mai populare jocuri video in Statele Unite din ultimii 20 de ani. Parungao este de parere ca asiaticii sunt mereu la mana banditilor, care sunt sistematic reprezentati ca oameni de culoare, in timp ce eroii apartinand rasei albe trebuie sa-i elimine sau sa-i domine. "Nu este vorba doar de jucarii pentru tineri", a explicat Parungao, care este de origine asiatica, afirmand ca "jocurile video sunt reprezentative pentru societatea noastra". "Daca unii dintre cei care concep aceste jocuri recunosc ca rasismul este o problema, altii spun ca este vorba doar de amuzament si ca nu trebuie sa facem din asta o chestiune politica", a continuat profesorul universitar, amator de jocuri video. Jocurile video rasiste genereaza anual venituri de peste trei miliarde de dolari si au mai multi fani decat filmele din cinematografe. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.