Comisarul extraordinar al Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Guido Rossi, a anuntat ca respecta decizia FIFA de a-l suspenda doua meciuri pe Marco Materazzi, care a fost lovit cu capul in piept de fostul capitan al Frantei, Zinedine Zidane, in fin
Comisarul extraordinar al Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Guido Rossi, a anuntat ca respecta decizia FIFA de a-l suspenda doua meciuri pe Marco Materazzi, care a fost lovit cu capul in piept de fostul capitan al Frantei, Zinedine Zidane, in finala CM din Germania. "Verdictul este definitiv si il vom respecta. Dar episodul ramane in memoria tuturor gratie imaginilor video si poate fi judecat de lumea intreaga", a declarat Rossi. Pentru gestul sau din finala Cupei Mondiale, Zidane a fost suspendat trei partide, sanctiune pe care o va ispasi sub forma unor "activitati umanitare in favoarea copiilor si adolescentilor" si a fost amendat cu 7500 de franci elvetieni. Italianul a fost sanctionat "pentru provocare repetata" cu o suspendare de doua meciuri si o amenda de 5000 de franci elvetieni. Referitor la aceasta decizie, presedintele Federatiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, a declarat ca aceasta "va servi ca jurisprudenta". In schimb, presa italiana este furioasa fata de decizia FIFA. "Sentinta scandaloasa", titreaza "La Stampa", in timp ce "La Gazzetta dello Sport" noteaza pe prima pagina "Zidane - Materazzi 3-2. Italia furioasa", iar "Corrierre della Sera" scrie ca FIFA practica, la fel ca Zidane, "loviturile sub centura interzise". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.