Compania Intel Corporation a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, venituri de opt miliarde dolari, veniturile operationale ajungand la 1,1 miliarde dolari, in timp ce veniturile nete au atins valoarea de 885 milioane dolari, cu un profit d
Compania Intel Corporation a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, venituri de opt miliarde dolari, veniturile operationale ajungand la 1,1 miliarde dolari, in timp ce veniturile nete au atins valoarea de 885 milioane dolari, cu un profit de 15 centi per actiune. Marja bruta pentru al doilea trimestru din 2006 a fost de 52,1%, mai mare comparativ cu cea estimata in luna aprilie, de 49%. Aceasta a fost influentata de un pret peste asteptari pentru microprocesoare si chipset-uri, echilibrat insa de preturile medii de vanzare pentru microprocesoare, mai scazute decat a fost estimat initial, transmite Rompres.
In ceea ce priveste veniturile secventiale pentru categoriile majore de produse ale companiei, acestea au fost sub limita tendintelor caracteristice acestei perioade. Vanzarile de microprocesoare s-au aflat sub nivelul obisnuit in aceasta perioada deoarece utilizatorii si-au redus numarul de procesoare pentru a se adapta la mediul competitiv din punct de vedere al preturilor.
In trimestrul trei, compania estimeaza venituri de 8,3 miliarde dolari si 8,9 miliarde dolari, estimandu-se ca marja bruta sa atinga 49%, plus sau minus cateva procente. In privinta cheltuielior, Intel se asteapta la o crestere pana la aproximativ trei miliarde dolari, iar castigurile nete din investitii si dobanzi sunt estimate la aproximativ 220 milioane dolari. Pe sfarsitul anului, compania preconizeaza ca veniturile vor urma tendintele caracteristice perioadei respective, cu o marja bruta de 51%, plus sau minus cateva procente. Cheltuielile de capital sunt estimate la 6,2 miliarde dolari, plus sau minus 200 milioane dolari. Intel, lider mondial in domeniul inovatiei bazate pe siliciu, creeaza tehnologii, produse si initiative pentru a determina un progres continuu al modului in care oamenii lucreaza si traiesc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.