Serviciul Roman de Informatii dezminte categoric existenta unui fond arhivistic privind "Persoane Importante", precizand ca a transmis, inca de acum sase ani, CNSAS, un documentar care cuprindea inclusiv Ordinul Ministrului de Interne referitor la ge
Serviciul Roman de Informatii dezminte categoric existenta unui fond arhivistic privind "Persoane Importante", precizand ca a transmis, inca de acum sase ani, CNSAS, un documentar care cuprindea inclusiv Ordinul Ministrului de Interne referitor la gestionarea acestor fonduri.
Precizarea SRI vine in urma afirmatiilor istoricului Marius Oprea, preluate de un cotidian central, potrivit caruia fondul documentar "P.I." nu a fost niciodata predat CNSAS.
"Nici o reglementare interna a Securitatii nu mentioneaza existenta unui fond secret P.I. (Persoane Importante) creat din documentele furnizate de <>.
Este regretabil faptul ca cercetatori care au studiat ani de zile in arhiva gestionata de SRI documente create de Securitate dezinformeaza opinia publica lansand afirmatii fara suport real, referitoare la existenta unui pretins <>", se arata in comunicatul Serviciului de Informatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.