Autoritatile bucurestene au intrat ieri in alerta si au pregatit masuri speciale pentru urmatoarele trei zile, cand au fost anuntate temperaturi caniculare, care depasesc 36 de grade Celsius, potrivit avertizarii meteo transmise primariilor din Capit

Autoritatile bucurestene au intrat ieri in alerta si au pregatit masuri speciale pentru urmatoarele trei zile, cand au fost anuntate temperaturi caniculare, care depasesc 36 de grade Celsius, potrivit avertizarii meteo transmise primariilor din Capitala. Conform avertizarii meteo remise autoritatilor locale, azi, sambata si duminica, "valorile termice vor depasi usor 36 de grade Celsius, in orele amiezii". Viceprimarul general, Razvan Murgeanu, a precizat ca municipalitatea a luat deja masuri speciale pentru zilele caniculare.
"Se vor stropi arterele principale de cinci ori pe zi, iar strandurile bucurestene si fantanile arteziene vor functiona non-stop in zilele caniculare", a spus oficialul municipal. Primariile de sector bucurestene vor infiinta, incepand de azi, puncte de prim-ajutor in marile intersectii din Capitala. Pe langa serviciile medicale, autoritatile vor infiinta si puncte de distribuire a apei pentru trecatori.

Canicula - in aproape jumatate din tara

Prefecturile din 17 judete au primit o atentionare meteorologica prin care sunt anuntate temperaturi caniculare in perioada 21-24 iulie, in Campia de Vest si Campia Romana.
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a transmis atentionarea Administratiei Nationale de Meteorologie autoritatilor locale din judetele Arad, Bihor, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Timisoara, Teleorman, Vrancea.
Potrivit avertizarii, care are cod galben, azi, sambata si duminica, la orele amiezei, valorile termice vor atinge si depasi usor 35-36 de grade Celsius in Campia de Vest si Campia Romana, astfel incat indicele de confort termic temperatura-umezeala se va situa in jurul pragului valoric de 80 de unitati.
Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor, cand temperaturile minime vor fi de 20-22 de grade Celsius.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.