Compania IBM a inregistrat in al doilea trimestru al anului venituri totale in valoare de 21,9 miliarde de dolari, in scadere cu 2 procente, dupa ajustarea de curs valutar, fata de aceeasi perioada a anului 2005, care include si veniturile din vanzar

Compania IBM a inregistrat in al doilea trimestru al anului venituri totale in valoare de 21,9 miliarde de dolari, in scadere cu 2 procente, dupa ajustarea de curs valutar, fata de aceeasi perioada a anului 2005, care include si veniturile din vanzarea diviziei de PC-uri. Exceptand veniturile obtinute in urma PC-urilor, veniturile au crescut cu un procent, comparativ cu al doilea trimestru din 2005. Castigurile totale per actiune inregistrate de companie au inregistrat o crestere cu 14%, la 1,30 dolari/actiune, comparativ cu 1,14 dolari per actiune in aceeasi perioada a anului trecut. Operatiunile curente inregistrate de IBM au fost de 2,0 miliarde de dolari, in crestere cu 9 procente.
"IBM a avut un alt trimestru bun cu rezultate excelente in ceea ce priveste castigurile per actiune. Performantele noastre au fost dirijate de divizia software, care a generat venituri de 4,2 miliarde de dolari in acest trimestru cu o rata de profit solida, si reprezinta o parte semnificativa a portofoliului nostru complet. Divizia noastra System z mainframe a revenit la starea initiala in acest trimestru, iar noi continuam sa efectuam schimbari importante in ceea ce priveste divizia noastra de servicii, care de asemenea si-a imbunatatit rata de profit brut. In acelasi timp, continuam sa crestem veniturile in multe alte piete noi. Lichiditatile, un suport-cheie al modelului nostru de afaceri, au adus castiguri importante actionarilor prin intermediul programului nostru de rascumparare de actiuni (stock buyback program)", a declarat, intr-un comunicat, Samuel J. Palmisano, presedinte si director executiv al IBM.
In plus, acesta transmite ca segmentele de piata cu valoare inalta continua sa aduca rezultate bune actionarilor IBM. De asemenea, Palmisano subliniaza ca nivelul lichiditatilor s-a imbunatatit semnificativ de la an la an si IBM se dedica in continuare investitiilor in companie, precum si in dezvoltarea performantelor de afaceri pentru a genera profit puternic investitorilor.

9,5 milioane de dolari de pe continentele americane

Continentele americane au adus IBM venituri de 9,5 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, in crestere cu un procent (2 procente dupa ajustarea de curs valutar si excluzand divizia de PC-uri). In ceea ce priveste Europa/Orientul Mijlociu/Africa, acestea au inregistrat o scadere a veniturilor cu 4 procente, la 7,2 miliarde de dolari (1 procent dupa ajustarea de curs valutar si excluzand divizia de PC-uri). Veniturile din Asia-Pacific au scazut cu 9 procente (3 procente dupa ajustarea de curs valutar si excluzand divizia de PC-uri), ajungand la 4,2 miliarde de dolari. Veniturile OEM au fost de 939 milioane de dolari, in crestere cu 34% comparativ cu al doilea trimestru din 2005.
Divizia Global Services, incluzand mentenanta, a raportat venituri in scadere cu 1%, ajungand la 11,9 miliarde de dolari in al doilea trimestru din 2006.

Contracte de servicii in valoare totala de 9,6 miliarde de dolari

In primul trimestru, IBM a semnat contracte de servicii in valoare totala de 9,6 miliarde de dolari si a incheiat trimestrul cu o acoperire de contracte de servicii, inclusiv Strategic Outsourcing, Business Transformation Outsourcing, Global Business Services, Integrated Technology Services si Mentenanta, in valoare de 109 miliarde de dolari.
Veniturile hardware au scazut cu 7 procente (8 procente dupa ajustarea de curs valutar), pana la 5,1 miliarde de dolari in al doilea trimestru din 2006, in comparatie cu 5,6 miliarde de dolari inregistrati in aceeasi perioada a anului precedent, care includ veniturile obtinute din vanzarea diviziei de PC-uri. Veniturile hardware excluzand divizia de PC-uri au crescut cu 3 procente (2 procente dupa ajustarea de curs valutar). Veniturile din produse software au fost de 4,2 miliarde de dolari, in crestere cu 5 procente comparativ cu veniturile inregistrate in primul trimestru din 2005.
Veniturile Global Financing au scazut cu sapte procente, ajungand la 580 milioane dolari. Rata de profit brut al companiei a fost de 41,2 procente in cel de-al doilea trimestru 2006, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, cand aceasta s-a cifrat la 39,4 procente, rezultat care a inclus si veniturile obtinute de divizia de PC-uri. Excluzand divizia de PC-uri, marja de profit brut in cel de-al doilea trimestru al anului 2005 a fost de 38, 7%. IBM a incheiat primul trimestru al anului 2006 cu lichiditati de 10,0 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.