Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Alcatel si Lucent Technologies. Aceasta a fost realizata prin fuziunea societatii comerciale Aura Merger Sub, Inc., o corporatie Delaware detinuta de catre Alca
Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Alcatel si Lucent Technologies. Aceasta a fost realizata prin fuziunea societatii comerciale Aura Merger Sub, Inc., o corporatie Delaware detinuta de catre Alcatel, cu Lucent Technologies, informeaza un comunicat al CC. Legea concurentei prevede ca sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei acele operatiuni de concentrare economica ce depasesc limitele valorice prevazute de legea concurentei. Pentru a intra sub incidenta legii concurentei, cifra de afaceri cumulata a agentilor entitatilor implicate in fuziune trebuie sa depaseasca echivalentul in lei a 10 milioane euro si, in plus, exista cel putin doi agenti economici implicati in aceasta operatiune ce realizeaza, in mod separat, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.
Pe plan international, Alcatel si Lucent Technologies au initiat procedura de fuziune ce va da nastere celui mai important furnizor mondial de solutii de comunicatii, cu prezente in peste 40 de tari, 88.000 de angajati si o valoare de piata de aproximativ 30 miliarde euro.
Grupul Alcatel, ca si grupul Lucent Technologies, activeaza in Romania pe piata comercializarii echipamentelor pentru comunicatii si pe piata serviciilor pentru retele de comunicatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.