Finantele vor verifica procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Noua legislatie privind contractele de achizitie publica da dreptul Ministerului Finantelor sa controleze modul in care sint semnate contractele de ac
Finantele vor verifica procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Noua legislatie privind contractele de achizitie publica da dreptul Ministerului Finantelor sa controleze modul in care sint semnate contractele de achizitii publice. Normele Metodologice aprobate in ultima sedinta de guvern precizeaza ca MFP face verificarea prin Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice, aflata in directa coordonare a ministrului. Vor fi verificate procedurile aplicate pentru contractele de lucrari de peste 250.000 de euro, pentru contractele de servicii, pentru contractele de furnizare cu valoare mai mare de 40.000 de euro.

Efectele legii

Avizele observatorilor MFP, emise in situatia in care se constata neconformitati in aplicarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, vor avea doar un caracter consultativ, iar responsabilitatea revine autoritatii contractante.

Astfel, pe baza avizului consultativ, autoritatea poate dispune fie suspendarea procesului de atribuire a contractului, fie modificarea sau anularea actelor in legatura cu care s-a emis avizul, fie continuarea procesului de atribuire a contractului de achizitie publica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.