Grupul de Investigatii Politice  a cerut DNA sa ancheteze afacerea Ferma Tunari, pusa in circa guvernului Nastase.

Acuzatiile lui Ciuvica se refera la un teren al RAAPPS de 68,3 hectare de pe Soseaua Pipera - Tunari (vizavi de S
Grupul de Investigatii Politice a cerut DNA sa ancheteze afacerea Ferma Tunari, pusa in circa guvernului Nastase.

Acuzatiile lui Ciuvica se refera la un teren al RAAPPS de 68,3 hectare de pe Soseaua Pipera - Tunari (vizavi de Scoala Americana), pe care ar fi trebuit sa se construiasca 820 de locuinte pentru tineri.

In noiembrie 2000, guvernul Isarescu a adoptat O.U. nr. 191/2000, prin care se stabilea ca terenul, aflat in proprietatea RAAPPS, sa fie destinat construirii de locuinte pentru tineri. La acea vreme, terenul a fost declarat liber de sarcini. Potrivit lui Ciuvica, dupa cistigarea alegerilor din 2000 de catre PSD, ordonanta data de Isarescu a fost respinsa de Parlament, apoi in mai 2001, guvernul Nastase a trecut terenul in proprietatea Primariei Voluntari, care l-a retrocedat unor particulari. Terenul are acum o valoare de 61 de milioane de euro, iar Ciuvica afirma ca in spatele acestei afaceri a stat Nastase.

De cealalta parte, fostul premier respinge acuzatiile. Nastase spune ca ordonanta lui Isarescu a fost data in campania electorala si ca aceasta nu a tinut cont de faptul ca pe o parte din su prafata terenului se dadusera deja titluri de proprietate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.