SIF Muntenia distribuie dividendele prin BCR, iar SIF Banat-Crisana, prin posta.

Conducerea SIF Muntenia anunta ca, incepind cu data de 24 iulie, actionarii acestei societati isi pot ridica dividendele de la sucursalele Bancii Comerc
SIF Muntenia distribuie dividendele prin BCR, iar SIF Banat-Crisana, prin posta.

Conducerea SIF Muntenia anunta ca, incepind cu data de 24 iulie, actionarii acestei societati isi pot ridica dividendele de la sucursalele Bancii Comerciale Romane.

Listele pentru cei ce vor sa-si ridice dividendele sint afisate la sediul SIF Muntenia si la fiecare unitate BCR, precum si pe adresa www.sifmuntenia.ro. Pentru a putea ridica banii cuveniti trebuie sa va prezentati la ghiseul Bancii Comerciale Romane cu buletinul de identitate. Valoarea dividendului cuvenit pe o actiune este de 0,06 lei. Asta inseamna ca daca detineti 1.000 de actiuni la SIF Muntenia veti avea dreptul la 60 de lei impozabili. Valoarea impozitului pentru dividendele la persoanele fizice este de 16%. Deci la cei 60 de lei vi se va opri de catre Fisc un impozit de 9,6 lei. Suma pe care o veti primi in mina de la sucursalele BCR la dividendele cuvenite pentru 1.000 de actiuni SIF Muntenia este de 50,4 lei.

Se dau si la SIF Banat-Crisana

Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana anunta si ea Bursa de Valori Bucuresti ca, in conformitate cu hotaririle a-doptate de Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, din data de 29 aprilie 2006, valoarea bruta a dividendului distribuit este de 0,05 lei (RON) pentru o actiune. Dividendele se platesc actionarilor inregistrati pina la data de 16 mai 2006 in registrul actionarilor.

SIF Banat-Crisana a demarat plata dividendelor prin mandate postale catre actionarii care detin intre 200 si 5.000 de actiuni si care nu au solicitat plata prin virament bancar pina la data de 16 iunie 2006. Mandatele postale se expediaza pe adresele actionarilor inregistrate pina la data de 16 mai 2006 in registrul consolidat.

Persoanele juridice iau banii prin contul bancar

Pentru actionarii care detin mai putin de 200 de actiuni, plata dividendelor se va face in numerar, prin casieriile de la sediul central si ale sucursalelor societatii, incepind cu data de 18 iulie 2006.

Pentru actionarii persoane juridice, persoane fizice detinind peste 5.000 de actiuni sau persoane fizice care, indiferent de numarul actiunilor detinute, au solicitat pina in data de 16 iunie 2006 plata prin virament, plata dividendelor cuvenite a demarat incepind cu data de 26 iunie 2006 in conturile bancare comunicate. Impozitul si cheltuielile aferente platii dividendelor (de exemplu, taxele postale, comisioanele bancare) se deduc din sumele cuvenite actionarilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.