Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) pot participa, ca invitati, la receptia lucrarilor de constructii si instalatiile aferente acestora. Pentru obiectivele de investitii finantate din fonduri publice, prezenta reprezentantilor
Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) pot participa, ca invitati, la receptia lucrarilor de constructii si instalatiile aferente acestora. Pentru obiectivele de investitii finantate din fonduri publice, prezenta reprezentantilor ISC in calitate de invitati este obligatorie, a stabilit ieri Guvernul. Prezenta reprezentantilor ISC in calitate de invitati si nu ca membri in comisiile de receptie va reprezenta o garantie a obiectivitatii si impartialitatii controlului exercitat, avand in vedere atributiile de control care revin Inspectoratului, potrivit actelor normative in vigoare, se precizeaza in comunicatul Executivului.
Comisia de receptie va examina, in mod obligatoriu, valoarea declarata a investitiei, prin cercetarea vizuala a constructiei si analizarea documentelor continute in cartea tehnica a constructiei. In functie de valoarea declarata a investitiei urmeaza a fi stabilite impozitele si taxele datorate catre bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale. Inspectoratul de Stat in Constructii este organul tehnic specializat care exercita controlul statului privind respectarea prevederilor legale si reglementarilor tehnice in toate etapele procesului de construire - concepere, realizare - receptie si exploatare a constructiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.