Deficitul comercial al zonei euro a crescut cu mult peste predictii in luna mai, in special din cauza exploziei preturilor la energie. Dupa cum informeaza Reuters, cifra deficitului pentru luna mai este de 3,2 miliarde de euro, fata de 1,9 miliarde i
Deficitul comercial al zonei euro a crescut cu mult peste predictii in luna mai, in special din cauza exploziei preturilor la energie. Dupa cum informeaza Reuters, cifra deficitului pentru luna mai este de 3,2 miliarde de euro, fata de 1,9 miliarde in aprilie. Predictiile analistilor pentru luna mai se ridicau numai pana la 1,2 miliarde de euro.
Dupa cum arata studiul Eurostat, deficitul schimburilor energetice a ajuns la cifra de 83,7 miliarde de euro pentru perioada ianuarie-aprilie, fata de 57,5 miliarde anul trecut. In raport cu Rusia, deficitul s-a adancit pana la 16,8 miliarde de euro, iar cu China s-a ajuns la 26,9 miliarde. Pentru Europa 25, deficitul comercial pe mai este de 15,7 miliarde de euro, fata de 14,5 in aprilie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.