Compania British Petroleum este silita sa inchida 12 puturi de petrol in Alaska din cauza unei investigatii despre riscul de scurgeri poluante. Totul a inceput cu o plangere adresata ziarului Financial Times de catre cativa angajati ai BP, in care ac
Compania British Petroleum este silita sa inchida 12 puturi de petrol in Alaska din cauza unei investigatii despre riscul de scurgeri poluante. Totul a inceput cu o plangere adresata ziarului Financial Times de catre cativa angajati ai BP, in care acestia explicau ca fie titei, fie agent izolator diesel se scurge din conductele BP.
Compania a decis sa inceteze utilizarea celor 12 puturi pe timpul investigatiei, desi ele pompeaza 8.000 de barili pe zi.
British Petroleum este deja sub cercetare penala in Statele Unite pentru o scurgere masiva de petrol care a avut loc tot in Alaska in luna martie.
In martie a avut loc cea mai mare scurgere poluanta inregistrata vreodata in Alaska de Nord.
Dupa cum se arata intr-un material BBC, un milion de litri de titei s-au revarsat atunci in afara conductelor.
In urma acestor incidente, compania British Petroleum este foarte interesata sa isi imbunatateasca imaginea publica.
De aceea, va angaja un ombudsman care sa discute cu angajatii despre plangerile lor, indiferent ca sunt legate de conditiile lor de angajare sau de impactul ecologic al companiei. De asemenea, firma a avut grija sa anunte public ca substantele scurse nu au atins tundra arctica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.