Pentru revitalizarea centrului istoric al Capitalei, Guvernul a alocat 6 milioane de euro. Programul ''Un Bucuresti Frumos'' este desfasurat de PNUD Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei prin Ministerul Cultur
Pentru revitalizarea centrului istoric al Capitalei, Guvernul a alocat 6 milioane de euro. Programul ''Un Bucuresti Frumos'' este desfasurat de PNUD Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). Acest program beneficiaza de un buget de 6,5 milioane euro, din care Executivul a acordat 6 milioane euro, prin bugetul MCC. Pe anul 2006, contributia MCC la program este 2,45 milioane lei noi.
''Implementarea programului va debuta cu un studiu arheologic care se va efectua in cea mai veche zona din Bucuresti. Este prima data cand se studiaza aceasta zona din punct de vedere arheologic. Termenul estimativ pentru inceperea lucrarilor de reabilitare propriu-zise este anul 2007.
Firmele, care vor executa lucrarile, vor fi selectate dupa procedura prevazuta de legislatia romaneasca. Programul va fi implementat in zona marginita de Splaiul Independentei, strada Doamnei, strada Blanari si Calea Victoriei. Primele strazi pe care vor incepe lucrarile vor fi strada Franceza si strada Selari'', se precizeaza intr-un comunicat de presa al Guvernului.
Programul ''Un Bucuresti Frumos'' are drept scop si ''facilitarea de parteneriate public-private prin care sa fie stimulate investitiile in modernizarea cladirilor care detin un puternic potential turistic si comercial, conferind atractivitate si prestigiu orasului, ca viitoare capitala europeana. Totodata, prin reabilitarea zonei centrului istoric al Capitalei se urmareste crearea de oportunitati de dezvoltare durabila si crestere economica a orasului''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.