Presedintele PSD, Mircea Geoana, a infirmat speculatiile legate de eventuala colaborare cu vreunul din actualele partide din coalitia de guvernamant. "Am vazut ca exista diferite speculatii legate de posibile aliante ale PSD. Nu exista nici un fel de
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a infirmat speculatiile legate de eventuala colaborare cu vreunul din actualele partide din coalitia de guvernamant. "Am vazut ca exista diferite speculatii legate de posibile aliante ale PSD. Nu exista nici un fel de intentie, interes ori calcul de a intra in vreo forma de colaborare cu vreo formatiune din actualul arc guvernamental" a declarat Geoana, citat de agentia Mediafax. Acesta a spus ca "este greu de crezut" ca partidul sau va mai putea accepta o colaborare cu Partidul Conservator.
Liderul social-democrat a exprimat astfel resentimentele partidului sau fata de conservatori, dupa ce acestia au intrat in Parlament pe listele PSD, dar au participat la constituirea coalitiei guvernamentale. In schimb, Geoana pare dispus sa accepte sa discute cu partide mai mici, precum Forta Democrata din Romania, a lui Petre Roman, dar si cu Partidul Initiativa Nationala, condus de Cosmin Gusa. Nici conservatorii nu mai sunt interesati de reluarea legaturilor cu social-democratii. Cel putin asa sustine purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca. "Exista la ora actuala o decizie a Consiliului National care stabileste ca la viitoarele alegeri vom candida singuri pe liste. Nu a aparut, pana acum, nici o modificare in privinta acestei decizii" a declarat Ciuca.
El a afirmat ca partidul sau este favorabil chiar alegerilor anticipate, dar cu conditia ca acestea sa aiba loc prin vot uninominal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.