Navele straine care pescuiesc ilegal in apele romanesti revin in forta. Politistii de frontiera constanteni au deschis focul, ieri dimineata, asupra unui pescador turcesc, dupa ce membrii echipajului nu s-au supus somatiilor. Potrivit Politiei de Fro
Navele straine care pescuiesc ilegal in apele romanesti revin in forta. Politistii de frontiera constanteni au deschis focul, ieri dimineata, asupra unui pescador turcesc, dupa ce membrii echipajului nu s-au supus somatiilor. Potrivit Politiei de Frontiera, oamenii legii, aflati in misiune pe Marea Neagra, la bordul uneia dintre cele 2 nave nemtesti, achizitionate recent, au fost nevoiti sa traga pentru capturarea braconierilor.
O ambarcatiune a Grupului de Nave Mangalia, care supraveghea zona economica exclusiva a Romaniei, de unde frecvent se recupereaza plase de pescuit instalate ilegal, a descoperit, pe ecranul radarelor, o tinta navala. La solicitarile de identificare emise de politistii de frontiera, echipajul navei nu a raspuns si s-a decis deschiderea focului. Dupa 4 focuri de avertisment s-a tras in plin. In final, dupa 2 ore de urmariri, turcii s-au predat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.