Daca as fi un producator serios de detergenti, i-as propune lui Moldogol rolul de personaj central intr-o campanie publicitara. Are notorietate, iar circumstantele si le-a conturat singur.

La sfirsitul spectacolului de circ oferit de R
Daca as fi un producator serios de detergenti, i-as propune lui Moldogol rolul de personaj central intr-o campanie publicitara. Are notorietate, iar circumstantele si le-a conturat singur.

La sfirsitul spectacolului de circ oferit de Rapid la Petrosani, marele fotbalist Viorel Moldovan a devenit un mic erou al unei povestiri cu final trist. Virful impins care ne-a extaziat dupa meciuri istorice pe la Mondiale sau Europene s-a delimitat brusc de toata cariera sa de fotbalist roman, de toti prietenii si coechipierii - fosti sau actuali - si largind brusc contextul - de tara al carei pasaport il poarta in buzunar. Totul s-a metamorfozat intr-un tsunami de jeg, din care el, imaculatul, s-a vrut definitiv salvat. N-a jucat niciodata la Bistrita preacinstitului Patriarh al Bisericii Blatului - Padureanu! N-a cunoscut in vreun fel dibacia transferurilor gestionate de maestrul in ale biroticii - Borcea! Meciurile jucate in Stefan cel Mare au fost doar in cinste si corectitudine! Primele de joc si bonusurile de calificare la echipa nationala inminate de Nasu sau de Kassai le-a refuzat pentru ca nu a dorit defel sa-si murdareasca hlamida alba de luptator pentru dreptate si adevar (hait! parca in rolul asta era alt interpret!)! Nu, Moldovan a fost dintotdeauna deasupra acestor lucruri si deodata, in ultima ora si jumatate a unei cariere de peste 15 ani, totul i-a aparut jegos! Sigur ca rabufnirea lui poate fi inteleasa de furia si dezamagirea cauzate de pierderea unui campionat ce parea in sfirsit curat disputat intre Steaua si Rapid, dar care a esuat atit de jalnic, cu evolutii chestionabile ale ambelor echipe, in ultimele etape. La urma urmei, altii au renuntat la mult mai mult pentru mult mai putin (Zidane e primul nume care-mi vine in minte!), dar adevaratii barbati sint cei care nu-si pierd cumpatul exact in situatiile-limita. Au venit apoi si scuzele, ciudat de tardive si foarte elaborate. Declaratia de la Petrosani a fost una necenzurata, pe cind regretele s-ar putea sa fie doar expresia contravalorii unei facturi catre o firma de PR. Suporterii rapidisti au mai intors totusi si celalalt obraz, uitind ca fac parte si ei din lumea de jeg, si i-au cerut sa mai ramina un an. Pentru onoare si razbunare - precum Razvan Lucescu, daca alte valori nu l-au mai miscat pe bistritean. Consecvent insa cu ruptura de fotbalul romanesc, Moldovan oscileaza acum intre incheierea carierei si B-ul francez sau spaniol. Daca mai vrea sa repare insa ceva si il intereseaza cu adevarat sa schimbe serios imaginea murdara a fotbalului indigen, el are datoria sa revina in Romania. Poate nu ca jucator, dar antrenorii si conducatorii verticali sint inca foarte izolati. Mai mult: cei de care ne agatam sperantele par sa capoteze asimilati de sistem (Lupescu, Prunea, Dorinel Munteanu, Gica Popescu). Cine stie, poate ca povestea se poate intoarce fericita si chiar tu Viorele sa incepi sa cureti jegul!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.