Agentia de evaluare Fitch a revizuit perspectiva grupului Rompetrol de la negativa la stabila, ca urmare a performantelor inregistrate de companie si a solutionarii favorabile pentru grup si actionarii sai principali a unor procese derulate in justit
Agentia de evaluare Fitch a revizuit perspectiva grupului Rompetrol de la negativa la stabila, ca urmare a performantelor inregistrate de companie si a solutionarii favorabile pentru grup si actionarii sai principali a unor procese derulate in justitie. De asemenea, Fitch a confirmat ratingul "B minus" pentru creditele pe termen lung ale companiei. In reevaluarea calificativului, Fitch a subliniat ca, desi investigatia asupra managerilor grupului a fost in plina desfasurare anul trecut, The Rompetrol Group a obtinut in 2005 rezultate financiare record, ajungand la un EBITDA de 164 milioane dolari, precum si faptul ca Tribunalul Bucuresti a admis la sfarsitul saptamanii trecute cererea de ridicare a sechestrului de pe 25,9% din actiunile Rompetrol Rafinare ramase sub masura asiguratorie.
Agentia de evaluare apreciaza schimbarile din structura de conducere si apreciaza ca un potential proces, generat de investigatiile asupra Rompetrol, ar putea afecta mai putin activitatea Rompetrol comparativ cu evenimentele din ultimele 14 luni, datorita schimbarilor structurale importante.
Rompetrol a adoptat o noua structura de management, pe doua niveluri, compusa dintr-un consiliu de supravegehere, format in majoritate din directori independenti, si un consiliu de conducere. Echipa responsabila de managementul operational a fost extinsa prin crearea unui departament separat de trezorerie, condus de un trezorier al grupului, si a fost numit un nou director operational.
In plus, conform comunicatului, ratingul reflecta amplasarea geografica favorabila, rezultatele bune obtinute de principala rafinarie a Rompetrol, situata in Romania, precum si diversificarea geografica a grupului, prin achizitionarea firmei franceze Dyneff, care activeaza in domeniul distributiei si depozitarii carburantilor.
Perspectiva ratingului The Rompetrol Group a fost imbunatatita de la "negativa" la "stabila" si a fost confirmat calificativul "B minus", la inceputul lunii, de agentia Standard&Poor's.
The Rompetrol Group are principalele operatiuni in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul activeaza in principal in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie si alte servicii petroliere. Anul acesta, compania estimeaza o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.