SSIF Broker, SSIF HTI Valori Mobiliare si SSIF Swiss Capital au propus pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri din Sibiu aprobarea tranzactionarii de actiuni la bursa sibiana.
In prezent, la
SSIF Broker, SSIF HTI Valori Mobiliare si SSIF Swiss Capital au propus pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri din Sibiu aprobarea tranzactionarii de actiuni la bursa sibiana.
In prezent, la BMFMS se tranzactioneaza instrumente financiare derivate, anume contracte futures si optiuni, pe actiuni si valute.
De asemenea, pe ordinea de zi a adunarii este si propunerea de incepere a demersurilor pentru listarea bursei sibiene la o alta bursa, astfel incat in actionariat sa intre atat Societatile de Servicii de Investitii Financiare, cat si investitorii de pe piata de capital, avand in vedere importanta deosebita a ambelor categorii la succesul bursei si rezultatele sale financiare. Conform solicitarii de convocare a AGA formulata de cele trei SSIF-uri, care detin peste 10% din actiunile bursei, BMFMS nu poate fi credibila in fata emitentilor pe care vrea sa-i atraga la bursa, daca ei insisi se feresc sa fie listati. Obiectivul principal al BMFMS este sa fuzioneze cu Bursa de Valori Bucuresti, pentru a crea o bursa romaneasca puternica sau, in cazul in care fuziunea nu reuseste, BMFMS doreste sa faca fata concurentei dupa aderarea la UE.
De asemenea, pe ordinea de zi a adunarii este si inceperea operatiunilor pentru negocierea cu alte burse, in vederea gasirii unui partener strategic puternic, daca nu se va realiza fuziunea cu BVB.
In plus, actionarii vor discuta propunerea infiintarii unui departament special de promovare a bursei si identificarea emitentilor care vor sa se listeze pe BMFMS. Acest departament va tine cont de cerintele emitentilor care doresc sa se listeze si nu va crea proceduri greoaie si descurajante. In acest fel, BMFMS va putea contribui si cu un anumit numar de emitenti in cazul fuziunii cu BVB sau isi va crea un numar suficient de emitenti pentru a fi o bursa puternica in caz ca fuziunea nu se va realiza.
Actionarii bursei din Sibiu si cei ai BVB au aprobat, in primavara acestui an, fuziunea de principiu a celor doua piete.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.