Unitatile administrativ-teritoriale vor fi considerate in criza financiara in cazul neachitarii obligatiilor de plata mai vechi de trei luni, care depasesc 15% din bugetul anual, insolventa urmand sa fie declarata pentru datorii mai vechi de patru lu
Unitatile administrativ-teritoriale vor fi considerate in criza financiara in cazul neachitarii obligatiilor de plata mai vechi de trei luni, care depasesc 15% din bugetul anual, insolventa urmand sa fie declarata pentru datorii mai vechi de patru luni, cu o pondere de peste 50% din buget. In categoria unitatilor administrativ-teritoriale sunt incluse comunele, orasele, municipiile si judetele.
La calculul obligatiilor de plata nu vor fi luate in considerare datoriile lichide si exigibile care se afla in litigiu contractual. Neplata salariilor prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli, pe o perioada de trei luni, si, respectiv, patru luni de la data scadentei va duce la declansarea starii de criza financiara sau insolventa. Prevederile, incluse in Legea finantelor publice, vor intra in vigoare din 2008.
In termen de sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial a legii, MAI si Ministerul Finantelor Publice va elabora un proiect de lege speciala privind procedura de aplicare a articolelor legate de criza financiara si insolventa unitatilor administrativ-teritoriale. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.