Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis punerea sub administrare speciala a Ardaf Cluj-Napoca, pe motiv ca managementul companiei a pus in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari. Hotararea a fost luata,
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis punerea sub administrare speciala a Ardaf Cluj-Napoca, pe motiv ca managementul companiei a pus in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari. Hotararea a fost luata, luni, intr-o sedinta a Consiliului CSA si l-a desemnat, potrivit legii, pe avocatul Cocea Radu, sa preia integral atributiile consiliului de administratie al Ardaf, transmite Mediafax. Decizia poate fi contestata de societate prin plangere la sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, in termen de 10 zile de la data comunicarii, 18 iulie. Plangerea nu suspenda executarea deciziei CSA.
In plus, CSA a hotarat retragerea aprobarii pentru membrii CA ai Ardaf, si anume Octavian Manastireanu, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca. Decizia a fost luata pe motiv ca administratorii societatii nu au organizat si desfasurat activitatea cu prudenta si profesionalism, in concordanta cu natura si marimea activitatii prestate, dovedind ca nu au asigurat un management prudential, punand in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari.
Cele doua masuri dispuse de consiliul CSA nu au implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de Ardaf, contractele de asigurare in valabilitate urmand sa se deruleze in conditii normale. Conform CSA, masurile sunt menite sa contribuie la redresarea financiara a societatii, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.