PSD a decis sa sprijine rezolutia privind descentralizarea administratiei adoptata de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania. "Adaptarea legislatiei la cerintele europene este parte a reformei administratiei publice locale care trebuie
PSD a decis sa sprijine rezolutia privind descentralizarea administratiei adoptata de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania. "Adaptarea legislatiei la cerintele europene este parte a reformei administratiei publice locale care trebuie sa se desfasoare in spiritul principiului subsidiaritatii.
O stagnare a procesului de descentralizare nu face decat sa blocheze dezvoltarea regionala", se arata intr-o decizie a conducerii social-democrate. PSD sustine intentia administratiilor locale de a obtine dreptul de gestionare a treburilor curente in functie de specificul si nevoile fiecarei zone. De asemenea, social-democratii vor limitarea implicarii administratiei centrale in distribuirea fondurilor si a ajutorului financiar. UNCJR va fi consultata de PSD la intocmirea programului de guvernare alternativ la capitolul "Administratie publica".
"In continuare, PSD va dezvolta campania privind pregatirea alegerilor locale in privinta cresterii eficientei privind capacitatea de absorbtie a fondurilor europene" a declarat Cristian Diaconescu, purtator de cuvant al PSD. UNCJR a adoptat un document prin care cerea Executivului modificarea legislatiei astfel incat sa fie respectat principiul subsidiaritatii, trecerea inspectoratelor scolare, a Caselor de sanatate si a celorlalte institutii descentralizate in custodia administratiilor locale. Presedintele Traian Basescu a criticat in mai multe randuri Guvernul pentru mentinerea centralismului mostenit de la regimul comunist, cerand si el trecerea mai multor institutii in administrarea comunitatilor in care acestea isi desfasoara activitatea.
O pozitie similara o are si PD. In schimb, PNL sprijina pozitia premierului Popescu-Tariceanu, dupa care schimbarile cerute ar trebui implementate dupa aderarea la Uniunea Europeana pentru ca modificarile sa nu produca perturbari in graficul aderarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.