Euronet Services, filiala din Romania a companiei Euronet Worldwide va administra cardurile de credit pentru Piraeus Bank Romania, a anuntat ieri compania. Euronet se va ocupa atat de administrarea terminalelor la client, cat si a operatiunilor derul

Euronet Services, filiala din Romania a companiei Euronet Worldwide va administra cardurile de credit pentru Piraeus Bank Romania, a anuntat ieri compania. Euronet se va ocupa atat de administrarea terminalelor la client, cat si a operatiunilor derulate in banca, de la centrul de procesare din Atena.
Conducerea zilnica a activitatilor legate de administrarea cardurilor va fi derulata de catre personalul Piraeus Bank Romania. Potrivit reprezentantilor bancii, intelegerea va conduce imbunatatirea calitatii serviciilor oferite prin intermediul cardurilor de credit.
In plus, Piraeus Bank Romania va externaliza in curand serviciile de administrare a retelei de ATM-uri si POS-uri catre Euronet.

Leader pe piata

Euronet Services SRL este filiala din Romania a Euronet Worldwide si este lider pe piata in serviciile de management a ATM-urilor si POS -urilor de catre o terta parte, fiind furnizor exclusiv de servicii externalizate de retele pentru Raiffeisen Bank Romania si Pireaus Bank Romania.
De asemenea, Euronet Services SRL este furnizorul retail de prima marime de software bancar pentru terminalele la client pentru BCR.
Euronet Worldwide este lider in ramura industriala a procesarii tranzactiilor financiare electronice in conditii de securitate. Compania ofera servicii de externalizare si consultanta, software EFT integrat, gateways de retea, servicii electronice top-up prepaid catre institutiile financiare, operatorii de telefonie mobila si retaileri, precum si transfer electronic de numerar pentru clienti si servicii de plata a facturilor.
Euronet detine si opereaza cel mai mare grup pan-european de ATM-uri, precum si cea mai mare retea de ATM-uri in sistem sharing din India.
Compania detine centre de procesare localizate in S.U.A., Europa si Asia si proceseaza tranzactii electronice top-up la peste 242.000 terminale din puncte de vanzare de la peste 134.000 retaileri din Europa, Asia, Africa si S.U.A.

Dupa modelul Raiffeisen

Raiffeisen Bank si Euronet au semnat, in urma cu trei ani un contract multianual de externalizare a serviciilor de plati electronice Euronet Worldwide si pentru administrarea retelelor de bancomate.
Euronet a furnizat servicii complete de operare si administrare a sistemelor de carduri ale Raiffeisen Bank, servicii de interconectare si decontare Visa si Mastercard, precum si servicii cu valoare adaugata de tipul reancarcare cartele GSM si plata facturi furnizori.
Acordul prevede furnizarea acestor servicii si in conditiile extinderii retelei.
Raiffeisen Bank utilizeaza aplicatiile Euronet pentru sistemele de carduri de debit, si gestiune comercianti inca din 1999. Solutia de preluare a aplicatiei de carduri a condus la reducerea semnificativa a costurilor si timpului necesar pentru trecerea serviciilor de procesare prin centrul operational regional al Euronet, care se afla la Budapesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.