BCR Leasing, Tiriac Leasing si Motoractive sint prezente in Top 100 european al companiilor de profil.

Trei societati de leasing din Romania figurau anul trecut in Topul 100 al companiilor europene de profil, clasament realizat in fun
BCR Leasing, Tiriac Leasing si Motoractive sint prezente in Top 100 european al companiilor de profil.

Trei societati de leasing din Romania figurau anul trecut in Topul 100 al companiilor europene de profil, clasament realizat in functie de valoarea totala a contractelor noi, potrivit raportului Leaseurope, Federatia Europeana a Asociatiilor Companiilor de Leasing. Prima companie romaneasca prezenta in top este BCR Leasing, care ocupa pozitia 63, cu o valoare a contractelor de 234,3 milioane de euro, aceasta fiind urmata de Tiriac Leasing - locul 82 (96,9 milioane de euro) si Motoractive - locul 83 (90,9 milioane de euro).

Topul ar fi trebuit sa reuneasca aproximativ opt societati de leasing din Romania, daca acestea ar fi raportat datele solicitate de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania, printre care Porsche Leasing, RCI Leasing, Romstal, Afin Romania si TBI Leasing. Raportul Leaseurope reflecta situatia pietei europene de leasing, pe baza datelor furnizate de 272 de firme din 25 de tari. Acestea reprezinta aproximativ 54% din totalul pietei Leaseurope in 2005, cu o valoare a contractelor de 141 de miliarde de euro. Sectorul de leasing din Romania a cumulat anul trecut circa 2,2 miliarde de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.