Guvernul va elimina interdictia impusa firmelor prestatoare de servicii pentru agricultura, de tip Aromec, Servagomec si Agroservice, de a vinde mai devreme de zece ani de la privatizare terenurile aferente unitatii, au declarat pentru Mediafax surse
Guvernul va elimina interdictia impusa firmelor prestatoare de servicii pentru agricultura, de tip Aromec, Servagomec si Agroservice, de a vinde mai devreme de zece ani de la privatizare terenurile aferente unitatii, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Contractele de vanzare-cumparare a acestor firme, incheiate conform legislatiei in vigoare, includ o clauza care interzice cumparatorilor sa vanda terenurile aferente mai devreme de zece ani de la preluarea societatii.
Guvernul intentioneaza sa elimine interdictia, permitand astfel patronilor inclusiv sa vanda firmele, cu terenul aferent, inaintea expirarii perioadei de zece ani. Presedintele Federatiei Agrostar, Stefan Nicolae, a declarat ca masura este necesara pentru a permite acestor firme sa deruleze planurile de investitii. "O astfel de masura era asteptata. Prin eliminarea interdictiei, managerii companiilor prestatoare de servicii agricole vor putea sa deruleze linistiti planurile de investitii, fara sa se mai confrunte cu situatia bizara in care detin cladirile si utilajele, dar nu si terenurile", a spus presedintele Agrostar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.