Deputatul PNL Horatiu Buzatu a cerut desfiintarea Comisiei parlamentare pentru problemele revolutionarilor, informeaza agentia Mediafax. Buzatu sustine ca aceasta comisie nu este decat "un instrument prin care PSD si Ion Iliescu combat asociatiile de
Deputatul PNL Horatiu Buzatu a cerut desfiintarea Comisiei parlamentare pentru problemele revolutionarilor, informeaza agentia Mediafax. Buzatu sustine ca aceasta comisie nu este decat "un instrument prin care PSD si Ion Iliescu combat asociatiile de revolutionari neprietene".
Deputatul a anuntat ca va convoca in curand liderii asociatiilor reunite in Blocul National al Revolutionarilor pentru a analiza modificarea Legii 341 din 2004, modificare prin care comisia sa fie desfiintata. Buzatu l-a acuzat pe Emilian Cutean (PSD), seful Comisiei, de abuz in functie deoarece ar fi intarziat deliberat eliberarea certificatelor de revolutionar unor persoane indreptatite la acestea. Cazul va fi sesizat si Comisiei de abuzuri a Camerei Deputatilor. Deputatul PNL a spus ca Emilian Cutean contesta in mod ilegal calitatea de revolutionar a unuia dintre cei aflati in greva foamei. Conform spuselor presedintelui Asociatiei "21 decembrie 1989", Teodor Maries, sunt 29 de revolutionari care au intrat in greva foamei cerand inlaturarea lui Cutean din fruntea Comisiei si preschimbarea certificatelor de revolutionar.
Pe langa faptul ca i se cere insistent plecarea de la sefia Comisiei, Cutean se confrunta si cu perspectiva unui proces penal. Pesedistul este urmarit de catre DNA inca din 25 ianuarie 2006 fiind acuzat de abuz in serviciu, folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Procurorii DNA sustin ca deputatul PSD a dispus, in 2004, plata a 3 miliarde de lei de la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor catre asociatia "Club 22 CC", al carui presedinte era chiar el. Tot in 2004, asociatia pe care o conducea ar fi fost favorizata de catre SSPR in detrimentul altor asociatii, la fel de indreptatite sa primeasca fonduri guvernamentale.
O alta acuza a DNA este aceea ca deputatul a locuit in sediul asociatiei pe care o conducea intre 1992 si 2005, fara a plati cheltuielile aferente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.