Grupul Arcelor, numarul doi mondial in industria siderurgica, a anuntat deschiderea unei unitati de productie in Romania impreuna cu spaniolii de la Bamesa, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.
Centrul de productie va fi detinut in pr

Grupul Arcelor, numarul doi mondial in industria siderurgica, a anuntat deschiderea unei unitati de productie in Romania impreuna cu spaniolii de la Bamesa, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.
Centrul de productie va fi detinut in proportie de 40% de Arcelor si va fi situat la Topoloveni, aproape de uzina Dacia-Renault, fiind functionabil inca din prima jumatate a anului 2007.

Grupul urmareste oportunitatile numeroase din aceasta parte a Europei

Unitatea va produce oteluri de calitate in special pentru fabrica Dacia, dar si pentru alte industrii din Romania, si va avea o capacitate de productie de 130.000 tone anual. Cei doi parteneri preconizeaza o investitie totala de aproximativ 30 milioane de euro pana la inceputul lui 2008.
"Aceasta noua unitate de productie ne va permite, lucrand impreuna cu partenerul nostru spaniol, sa profitam de oportunitatile in crestere din Centrul si Estul Europei", declara intr-un comunicat Gonzalo Urquijo, vicepresedinte in cadrul Arcelor Steel Solutions and Services.
Michel Wurth, responsabilul Arcelor al Compartimentului Produse Plate, sesizeaza importanta initiativei ca parte a strategiei Arcelor de a ocupa primul loc in ierarhia furnizorilor industriei constructoare de autovehicule sustinand ca "Aceasta noua unitate de productie ne va permite sa ne extindem relatiile cu principalii nostri clienti din lume. In calitate de lider mondial in domeniul otelurilor pentru autovehicule, Arcelor ofera aceleasi standarde de calitate a produselor indiferent de locatia clientilor nostri".

Proiecte similare si in alte regiuni ale globului

Bamesa si Arcelor nu sunt la prima colaborare de acest gen, cele doua grupuri dezvoltand in decursul ultimilor opt ani mai multe proiecte similare celui de la Topoloveni. Dintre acestea, centrul de la Celik in Turcia are capacitatea de productie cea mai ridicata.
Bamesa este un grup spaniol cu unitati de productie in Spania, Portugalia, Franta si Turcia, cu intentia deschiderii altor doua centre in America Latina.
Pentru anul acesta, compania estimeaza vanzari de aproximativ 1 miliard euro.
Arcelor este numarul doi mondial in industria siderurgica cu o cifra de afaceri totala de 32,6 miliarde euro in 2005. Grupul este numarul unu in domenii ca industria autovehiculelor, constructii navale si constructia de containere pentru transporturi navale. In 2005, compania avea un numar de 110.000 de angajati din 60 de tari. Luna aceasta, Consiliul de Administratie al Arcelor a aprobat fuziunea cu numarul unu mondial, Mittal Steel, cele doua grupuri formand un gigant ce va detine 10% din productia totala de otel a lumii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.