Productivitatea muncii in industrie a inregistrat o crestere cu 9,9 la suta in primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2005, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica. Aceasta crestere a fost influe
Productivitatea muncii in industrie a inregistrat o crestere cu 9,9 la suta in primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2005, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica. Aceasta crestere a fost influentata de dinamica productivitatii in toate sectoarele de activitate: industria extractiva - plus 27,4 la suta, industria prelucratoare - plus 9,2 la suta si sectorul energiei electrice si termice, gaze si apa - plus 3,4 la suta.
Cresteri semnificative ale indicelui productivitatii muncii s-au inregistrat, in perioada mentionata, in extractia si prepararea minereurilor metalifere - plus 40,7 la suta, extractia si prepararea carbunelui - plus 25,1 la suta, extractia hidrocarburilor si servicii anexe - plus 22,1 la suta, alte activitati extractive - plus 33,7 la suta, prelucrarea lemnului si a produselor din lemn (exclusiv mobila) - plus 19,4 la suta, mijloace de transport rutier - 20,5 la suta, mijloace de transport neincluse la cele rutiere - plus 29,2 la suta si mobilier si alte activitati industriale - plus 23 la suta.
In perioada ianuarie-mai 2006, a scazut productivitatea muncii in domeniul echipamentelor, aparatelor de radio, televiziune si comunicatii - cu 23,9 la suta, in cel al aparaturii si instrumentelor medicale de precizie, optice si ceasornicarie.- cu 17 la suta, captarea, tratarea si distributia apei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.