Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, a facut publice planurile de a infiinta o noua grupare parlamentara europeana, care ar include, pe langa partidul sau si principalul partid ceh, Partidul Civic Democrat. Intentia lui Cameron put
Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, a facut publice planurile de a infiinta o noua grupare parlamentara europeana, care ar include, pe langa partidul sau si principalul partid ceh, Partidul Civic Democrat. Intentia lui Cameron putea fi anticipata de ceva vreme, date fiind declaratiile sale ca partidul Tory nu se mai regaseste in platforma si actiunile Partidului Popular European.
Desi sunt de acord cu PPE in ceea ce priveste economia, conservatorii britanici nu sunt de acord cu viziunea Partidului Popular European despre viitorul Europei. Noua grupare s-ar numi Miscarea pentru Reforma Europeana si ar cuprinde mai multe partide din statele noi membre UE. Totusi, Cameron a anuntat si ca noul grup parlamentar nu va putea fi infiintat mai devreme de 2009, mai ales din cauza ca atat partidul britanic cat si cel ceh mai au chestiuni interne de lamurit inainte de a se putea concentra pe evolutia lor in Parlamentul European. Potrivit regulamentului european, cele doua partide trebuie sa isi mai gaseasca inca cel putin trei parteneri pentru aceasta coalitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.