Am avut in "Cotidianul", saptamina trecuta, un articol referitor la faptul ca plajele bulgaresti au fost ocupate de turistii romani. Dupa ce l-am recitit a doua zi si in "Evenimentul zilei", cu satisfactia ca sintem sursa de inspiratie constanta pent
Am avut in "Cotidianul", saptamina trecuta, un articol referitor la faptul ca plajele bulgaresti au fost ocupate de turistii romani. Dupa ce l-am recitit a doua zi si in "Evenimentul zilei", cu satisfactia ca sintem sursa de inspiratie constanta pentru colegii nostri fosti bulinari, am inceput sa aud voci. Revoltate ca punem umarul la ingroparea turismului romanesc, prezentind conditiile minunate pe care le ofera vecinii si zugravind in gri imaginea malului nostru al Marii Negre. Patriotism de circiuma, indignare de dragul conversatiei si talk-show ca sa te auzi vorbind. Sa ramina patriotii masochisti sa revigoreze, pe nervii lor, aceasta ramura a economiei. Ce vina avem noi ca plajele romanesti sint pline de alge, ca inca exista multe hoteluri in care gindacii sint prezentati drept animale de companie sau condimente exotice, iar reclamele la detergent sint privite ca niste episoade de telenovela si nicidecum ca un indemn? Sa mergem noi sa imprastiem insecticid? Parca vezi ca se infiinteaza asociatia "Sase labute" sau cite picioare or avea gindacii. Asa ca nu ne ramine altceva decit sa observam si sa transmitem mai departe. Chiar daca asta inseamna ca, la un moment dat, statiunile romanesti vor fi goale. Mai putin Vama Veche, ce-i drept, pentru ca aici alcoolul tine loc de orice strategie de turism, asternut sau gust al mincarii. Si e si aproape de Bulgaria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.