Marea Britanie cere schimbarea regulilor dupa care sunt numiti liderii celor doua institutii infiintate la Bretton Woods. Pana in prezent, norma era ca Banca Mondiala sa fie condusa de un american, iar FMI de catre un european. Totusi, britanicii sus
Marea Britanie cere schimbarea regulilor dupa care sunt numiti liderii celor doua institutii infiintate la Bretton Woods. Pana in prezent, norma era ca Banca Mondiala sa fie condusa de un american, iar FMI de catre un european. Totusi, britanicii sustin ca ar fi mai bine ca posturile sa nu mai fie acordate pe baza acestei intelegeri istorice, ci pe baza meritelor persoanelor nominalizate. Marea Britanie cere de asemenea si o mai mare putere de decizie pentru statele aflate in curs de dezvoltare, precum si relaxarea seturilor de conditionalitati impuse de FMI statelor sarace.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.