In urma esecului negocierilor cu creditorii asupra datoriei de peste noua miliarde de eruo, grupul Eurotunel, care administreaza tunelul de sub Canalul Manecii ce leaga Franta de Marea Britanie, a anuntat ca se va pune sub protectia tribunalului de c
In urma esecului negocierilor cu creditorii asupra datoriei de peste noua miliarde de eruo, grupul Eurotunel, care administreaza tunelul de sub Canalul Manecii ce leaga Franta de Marea Britanie, a anuntat ca se va pune sub protectia tribunalului de comert din Paris, informeaza Le Figaro.
Potrivit directorului general al grupului, Jacques Gounon, ''creditorii subordonati adusi de Deutsche Bank au respins tentativa de a ajunge la un acord consensual cu restul creditorilor Eurotunnel''.
Daca pana miercuri niciun acord nu va fi semnat, operatorul tunelului de sub Marea Manecii si-a luat angajamentul de a se prezenta in fata tribunalului de comert din Paris, intr-o procedura de salvare. Pana la ora actuala Eurotunel a resit sa stearga jumatate din datorie printr-un plan de refinantare incheiat cu Goldman Sachs, Macquarie Bank, Barclays si AXA Private Equity si aprobat de creditorii principali, care reprezinta 50% din datoria grupului.
Creditorii secundari, care detin creante in valoare de 1,9 miliarde de lire sterline, au respins insa acest plan si propun o solutie alternativa, avand in spate sprijinul Deutsche Bank. Acordul creditorilor ''juniori'' este vital pentru ca restructurarea Eurotunel sa fie realizata.
Procedura declansata prin intermediul tribunalului de comert din Paris i-ar putea permite companiei sa isi continue activitatea, in ciuda datoriilor, prin numirea unui mediator care sa asigure un acord intre partile partenere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.