Macar acum, pe canicula estivala, ar trebui sa vedem ce face si ce gindeste talpa tarii, ca despre protipendada Romaniei, de la politicieni la marii corupti si la formatorii de opinie cam stim cum stam.

Prin urmare, sa vedem ce face "p
Macar acum, pe canicula estivala, ar trebui sa vedem ce face si ce gindeste talpa tarii, ca despre protipendada Romaniei, de la politicieni la marii corupti si la formatorii de opinie cam stim cum stam.

Prin urmare, sa vedem ce face "prostimea", vorba cronicarilor, in vara asta istovitoare. Pai, in vreme ce politicienii se imbrincesc retoric pe la tribune, vecinul meu de pe Aron Pumnul colt cu Axente Sever a invatat sintagma "cresterea gigacaloriei" pe care o foloseste cu placere in plina canicula. Pina la revolutie nimeni nu auzise de asemenea crestere. Acum, toata lumea zice de gigacalorie cum ca a crescut, asta spun toti: "Ati auzit, vecine, ca iar au spus la televizor ca creste gigacaloria?". Daca ar fi fost pe vremea lui Ceausescu, nimeni n-ar fi inteles ce inseamna sa creasca gigacaloria: ar fi putut crede ca e vorba despre cresterea unui animal de apartament sau vreo planta exotica. Ca altfel, ce ar fi putut creste la bloc? Vecinul are probleme si cu capitalismul. Ia ascultati-l ce-mi spune: "Au venit ieri", zice, "niste de-astia mari in gura de la o firma straina si au vindut Anetei de la scara Ge o cutie cu furculite care se indoaie imediat ce vrei sa le infigi in vreo bucata de carne mai batrina". De altfel, in chestiuni de politica interna, vecinul meu se plinge de carnea de vita de la magazinul arabului de la parter: "Nu stiu", zice "de unde gaseste asemenea marfa, ca pare ca da iama prin azile cu vaci la pensie". Fiind cam xenofob si anticapitalist, vecinul meu nu crede in reclame: "Te imbrobodesc ca e asa, ca e pe dincolo, ba ca-ti dau premii, ba ca te trimit in excursie in Dubai si la Azore daca le iei marfa. Altii zic sa punem in geam niste ceva abtibild colorat cu supa de gaina, cum era Vegeta sirbeasca pe vremuri. Vecina Aneta de la scara Ge, care a cumparat furculite de la guralivul ala, si-a umplut geamurile cu abtibilduri rosii si galbene cu cocosi si gaini. Numai ca a luat premiul careva din Birlad: s-a prezentat la emisiunea teve si a primit excursia la Dubai de la doua domnisoare cu minijup, iar vecina mea a trebuit o zi intreaga sa frece pe ferestre ca sa dea jos gainile si cocosii. Cind i-am spus toate astea, mi-a trintit-o verde-n fata:

- Vecine, tot mai bine e sa pun abtibild pe geam decit sa merg la biroul ala al dumitale de care ma infiorez toata. Spun pentru cine nu stie ca e vorba despre biroul Asociatiei funerare de ajutor pentru inmormintare Salcia plingatoare in care incasez cotizatiile membrilor. Poate ca vecina se infioreaza ca are virsta de asa natura, dar eu cistig un ban si nu trebuie sa-mi lipesc pe geamuri cocosi si gaini pe degeaba si sa-l vad pe ala din Birlad cum merge la Dubai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.