Procesul de privatizare al companei Romaero va fi deblocat dupa ce autoritatile vor rezolva problema unor datorii de aproximativ 20 de milioane de lei pe care statul le are de incasat. Ministerul Economiei si Comertului intentioneaza sa vanda pachetu
Procesul de privatizare al companei Romaero va fi deblocat dupa ce autoritatile vor rezolva problema unor datorii de aproximativ 20 de milioane de lei pe care statul le are de incasat. Ministerul Economiei si Comertului intentioneaza sa vanda pachetul de actiuni care il detine in cadrul Romaero, respectiv 72,9% din titluri.
Anuntul de privatizare urma sa fie publicat la mijlocul lunii iunie, potrivit declaratiilor ministrului Economiei, Codrut Seres. "Inca se mai discuta asupra situatiei Romaero, din cauza unor datorii mai vechi de circa 200 de miliarde de lei vechi. Se cauta o solutie pentru ele impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, una dintre variante fiind darea in plata a unor active", informeaza Mediafax. O a doua optiune ar fi ca Romaero sa cedeze o serie de active, in speta cladiri, institutiilor statului care au nevoie de asemenea spatii. Compania este furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier si subcontractori ai Airbus.
Principalul actionar al companiei este MEC, iar SIF Muntenia controleaza 25,8% din capital. Romaero a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de dolari si un profit de circa 70.000 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.