Un prototip pentru primul hotel din spatiu cazeaza deocamdata doar gindaci de bucatarie si molii mexicane.

Robert Bigelow, magnat latifundiar din Las Vegas, a gindit un plan imobiliar prin care a trimis cu succes intre stele un vehi
Un prototip pentru primul hotel din spatiu cazeaza deocamdata doar gindaci de bucatarie si molii mexicane.

Robert Bigelow, magnat latifundiar din Las Vegas, a gindit un plan imobiliar prin care a trimis cu succes intre stele un vehicul spatial gonflabil pentru a-si testa viitoarea ctitorie, informeaza "The Guardian". Naveta in forma de cirnat se numeste Genesis I si este ramasita unui proiect defunct al NASA.

Genesis I a fost catapultata din Yasni, Rusia, si are o lungime de aproape cinci metri, ceea ce inseamna in jur de o treime din marimea proiectatei constructii spatiale, arata publicatia britanica. Ea a parcurs cu peste 500 de kilometri din orbita paminteana si a trimis in aceeasi zi imagini cu ajutorul a 13 camere de filmat, pentru a demonstra ca primii chiriasi-cobai, gindacii de bucatarie si moliile mexicane, au ajuns teferi. "Mi se pare ca a construi prototipuri pentru hoteluri seamana cu a alerga inainte de a putea merge", spune magnatul american, ingrijorat de faptul ca drumul pina la un hotel de pe orbita ar consuma de 20 de ori mai multa energie decit o calatorie pina la marginea atmosferei terestre. Potrivit ziarului londonez, Bigelow a pus la bataie asa-numitul "Premiu Spatial al Americii", insumind 50 de milioane de dolari, pentru cine va reusi sa construiasca o racheta care sa ajunga la statia sa orbitala. Latifundiarul anunta un al doilea "zbor" de incercare in decursul acestui an, precizind ca vor fi lansate pina la zece navete de testare umplute cu aer pina la inaugurarea hotelului in 2012.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.