Inventatorul britanic Clive Sinclair a prezentat, miercuri, ultima sa creatie: o mini-bicicleta destinata circulatiei urbane, care se pliaza in zece secunde si care nu cantareste decat cateva kilograme, transmite Mediafax. A-Bike, al carei nume se da
Inventatorul britanic Clive Sinclair a prezentat, miercuri, ultima sa creatie: o mini-bicicleta destinata circulatiei urbane, care se pliaza in zece secunde si care nu cantareste decat cateva kilograme, transmite Mediafax. A-Bike, al carei nume se datoreaza cadrului telescopic in forma literei A, a fost conceputa in Marea Britanie si este fabricata in Malaysia. Inventatorul a declarat ca aceasta este prima inovatie majora aparuta in istoria bicicletei in ultimii 120 de ani. "Nu mai exista nimic asemanator in istoria bicicletei", a declarat Clive Sinclair, in timpul unei conferinte de presa. A-Bike cantareste jumatate si este de trei ori mai mica decat cea mai usoara si mai mica bicicleta traditionala existenta pe piata, a adaugat el.
Bicicleta este realizata din aluminiu si polimeri, cantareste 5,6 kilograme, are cabluri de frana telescopice iar rotile sale au un diametru de 15 centimetri fiind la fel de mici ca cele ale unui carucior de copii. Pedalele din plastic sunt placute, dar rotile cu diametru prea mic nu ofera la fel de multa stabilitate ca bicicletele obisnuite. Virajele si slalomurile printre masini sunt foarte dificile. Avand un pret de 290 de euro, bicicleta este disponibila pentru moment doar pe Internet, dar in curand va putea fi cumparata si din magazine. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.