Armata americana va renunta la contractul exclusiv de asigurare a serviciilor logistice cu compania Halliburton. Dupa cum informeaza Reuters, auditorii activitatii companiei in Irak au descoperit neregularitati in ceea ce priveste costurile de person
Armata americana va renunta la contractul exclusiv de asigurare a serviciilor logistice cu compania Halliburton. Dupa cum informeaza Reuters, auditorii activitatii companiei in Irak au descoperit neregularitati in ceea ce priveste costurile de personal. Contractul incheiat pentru Irak intre guvern si compania condusa pana nu demult de vice-presedintele Dick Cheney este in valoare de 7 miliarde de dolari.
Reprezentantii Halliburton declara ca activitatea desfasurata de ei in Irak este satisfacatoare si ca motivul pentru care se renunta la contract este pentru ca guvernul Statelor Unite a luat decizia de a lucra cu mai multe companii. In acelasi timp, contributia SUA la reconstructia Irakului se diminueaza odata cu trecerea timpului, ceea ce inseamna ca valoarea castigurilor realizate de firmele private ar fi oricum mai mica. Dupa ce a incasat sume colosale pentru activitatile desfasurate in Irak, Halliburton nu este ingrijorata de renuntarea la contract.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.