Patru milioane de euro au intrat la bugetul de stat din taxe si impozite, in timp ce casele de pariuri au un minus de 300.000 de euro.

Romania nu s-a calificat la Campionatul Mondial din Germania, dar microbistii au atacat meciurile
Patru milioane de euro au intrat la bugetul de stat din taxe si impozite, in timp ce casele de pariuri au un minus de 300.000 de euro.

Romania nu s-a calificat la Campionatul Mondial din Germania, dar microbistii au atacat meciurile turneului final din toate pozitiile, pariind pe numarul de cornere, scorul corect, numarul de cartonase sau echipa care va cistiga turneul. Mioritica dorinta de a obtine un profit maxim peste noapte, care a facut posibile jocurile piramidale de tip Caritas, a functionat si de aceasta data. Casele de pariuri au avut, in ultima luna, incasari de 12.500.000 de euro si au fost nevoite sa acorde premii in valoare de 12.800.000 de euro, ne-a precizat ieri Daniel Smeada, director executiv al Romanian Bookmakers - Asociatia Organizatorilor de Pariuri din Romania. Conform aceleiasi surse, cel mai cistigat a fost bugetul de stat, unde au intrat din taxe si impozite circa patru milioane de euro. In ceea ce priveste agentiile, daca Brazilia si-ar fi pastrat titlul mondial, ar fi fost dezastru, 100.000 de persoane mizind pe Ronaldinho si compania. Inspirati au fost 20.000 de pariori, care au mers pe Italia in finala, alti 17.000 mizind pe Franta. Punctul slab al pasionatilor de astfel de jocuri a fost Cehia, care se afla in multe combinatii de bilete, anulate dupa parasirea grupelor de catre fostii nostri adversari din preliminarii. Agentia Astra a avut un milion de bilete cistigatoare, insa recordul este detinut de casa Stanley Bet, care a fost devalizata de un parior inspirat de suma de 1,3 miliarde de lei vechi. "Daca Romania ar fi fost calificata, cu siguranta alta ar fi fost situatia", a mai precizat Daniel Smeada.

200.000 RON, cistigul maxim la Pariloto

Loteria Romana si-a rotunjit veniturile in perioada Campionatului Mondial din Germania. Conform reprezentantilor companiei, s-a produs o crestere cu 50% a numarului de bilete vindute prin jocul Pariloto, comparativ cu perioada anterioara. De asemenea, suma mizata pe un bilet a crescut cu 35%. Suma medie care a fost pariata de un jucator a variat intre 40 si 100 RON. De la lansarea jocului pina in prezent, cele mai mari cistiguri pe un bilet Pariloto s-au situat in jurul valorii de 80.000 RON, dar se inregistreaza frecvent cistiguri pe bilet de 10.000-20.000 RON. In timpul desfasurarii Campionatului Mondial 2006, cel mai mare cistig pe un bilet s-a cifrat in jurul valorii de 20.000 RON.

Recorduri la William Hill

Impresionante pentru Romania, incasarile caselor de pariuri reprezinta totusi maruntis pentru bookmakerii din Occident. Celebra casa londoneza William Hill a raportat pariuri-record in valoare de un miliard de lire sterline, iar profiturile sint pe masura, foarte multe persoane mizind pe Brazilia si Anglia. Mai aproape de noi, in Grecia, operatorul de loterie OPAP a raportat pariuri in valoare de 450 de milioane de euro, dublu fata de estimarile initiale. In schimb, casele de pariuri din Italia au fost ocolite de microbisti, motivul fiind imensul scandal legat de meciurile trucate in campionatul intern. In ciuda interdictiei cu privire la jocurile de noroc, piata asiatica a fost extrem de activa pe perioada CM. Numai in Thailanda au fost arestate 1.600 de persoane, generalul de politie Ajiravid Subarnbhesaj declarind ca au fost pariate ilegal 22,2 milioane de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.