Compania Microsoft a fost amendata ieri de Comisia Europeana cu 280,5 milioane de euro deoarece a refuzat sa le furnizeze concurentilor informatii care sa permita interoperabilitatea totala cu serviciile sale. Comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroe
Compania Microsoft a fost amendata ieri de Comisia Europeana cu 280,5 milioane de euro deoarece a refuzat sa le furnizeze concurentilor informatii care sa permita interoperabilitatea totala cu serviciile sale. Comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes, si-a exprimat insa speranta ca o solutie va putea fi gasita foarte repede, dat fiind ca Microsoft incepe sa se arate mult mai cooperant.
In mod retroactiv, executivul european a sanctionat si gigantul Redmond cu 1,5 milioane de euro zilnic, socotit de pe data de 15 decembrie 2005, deoarece nu s-a conformat cu deciziile luate in 2004. Daca Microsoft nu va lua masuri pentru a renunta la comportamentul anticoncurential, amenda ar putea urca, dupa 31 iulie, pana la trei milioane de euro pe zi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.