Pe insula Vanuatu, din Oceanul Pacific, traieste cea mai fericita natie de pe Terra.

Climat tropical, 12.000 de kilometri patrati, din care 120 arabili. 200.000 de locuitori, cu o virsta medie de 23 de ani si care produc fiecare 3.000
Pe insula Vanuatu, din Oceanul Pacific, traieste cea mai fericita natie de pe Terra.

Climat tropical, 12.000 de kilometri patrati, din care 120 arabili. 200.000 de locuitori, cu o virsta medie de 23 de ani si care produc fiecare 3.000 de dolari pe an. Cei mai multi dintre ei lucreaza in agricultura, iar restul in turism. 10.000 de telefoane mobile, sase posturi de radio, 31 de aeroporturi, dintre care trei cu piste pavate. Locatia: in sudul Oceanului Pacific, la 800 de kilometri de Fiji si 2.200 de kilometri de Australia. Asa arata cea mai fericita tara de pe planeta, New Economics Foundation. Agentia britanica a alcatuit o lista a fericirii, iar concluzia, publicata ieri pe site-ul BBC, este urmatoarea: oamenii pot avea vieti lungi si fericite, fara sa consume toate resursele planetei.

SUA, in coada fericirii

Din cele 178 de tari inscrise pe Lista Fericirii, Vanuatu are cei mai multumiti locuitori, in timp ce tari precum SUA, Marea Britanie, Japonia sau Germania se afla de abia pe locurile 150, 108, 95, respectiv 81. Calculele binelui sufletesc nu au depins de indicii economici, ci de consum si de speranta de viata. De aceea statele din America Centrala domina topul zece al multumirii, in timp ce locuitorii vechiului continent sau ai Africii ocupa ultimele locuri. "Economia Marii Britanii epuizeaza cantitati imense din resursele lumii, dar cu toate astea, locuitorii ei nu sint mai fericiti decit columbienii", comenteaza si Simon Bullock, care a ajutat la analizarea datelor din cercetare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.