In urma cu un an si jumatate aveam in pagina de Cultura a Cotidianului un text despre cartile furate de la Tirgul de Carte, daca nu ma insel. Atunci Robert Turcescu avea bile si in ziar, nu numai la televiziune, iar noi ii mai faceam, din cind in cin
In urma cu un an si jumatate aveam in pagina de Cultura a Cotidianului un text despre cartile furate de la Tirgul de Carte, daca nu ma insel. Atunci Robert Turcescu avea bile si in ziar, nu numai la televiziune, iar noi ii mai faceam, din cind in cind, propuneri de personaje indreptatite sa le primeasca. Pe cea alba i-am propus sa o acorde hotilor de carte, dar a refuzat pe motiv ca nu poate sa considere un furt drept o fapta buna, care merita premiata. Astazi avem un text despre hotii care fura din biblioteci, dar nu mai avem bile. Asa ca am sa inventez o bila alba, unica, pe care sa o acordam hotilor din biblioteci. Mai ales ca multi dintrei ei sint, poate, aceiasi de la Tirgul de Carte. Justificarea acestei alegeri, este, ca si atunci, ca pina la urma a fura un pic de cultura este, totusi, de apreciat. Cu precizarea ca ramine o infractiune si un pacat, hai sa comparam. Ce e mai rau sa furi: genti, masini, paminturi, bani din Cutia milei, bani de la Bancorex, bani de la Rafo, iubite, la cintar, startul, sandwichul colegei, bani de la FNI, ascutitoarea(nu rideti, ca asta e o problema cit se poate de serioasa la Cotidianul), subiecte de presa si ma opresc aici cu exemplele, sau sa ti-l insusesti, fie si pe ascuns, pe Dostoievski, sa zicem? Punind intr-o asemenea balanta furturile, aproape ca ajungi sa-l compatimesti pe hotul atit de putin pragmatic. Si chiar sa-l admiri ca risca pentru a-si potoli setea de cultura. Aceasta in cazul in care nu vinde cartile, ca atunci merita doar o bila de plumb.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.