Campioana mondiala s-a intors luni seara in tara si a fost primita cum se cuvine de catre "tifosi". Peste doua milioane de oameni au invadat strazile Romei pentru a-i ovationa pe jucatorii nationalei italiene, intr-o sarbatoare incredibila, care a du
Campioana mondiala s-a intors luni seara in tara si a fost primita cum se cuvine de catre "tifosi". Peste doua milioane de oameni au invadat strazile Romei pentru a-i ovationa pe jucatorii nationalei italiene, intr-o sarbatoare incredibila, care a durat sase ore. Aeronava care a adus "squadra azzurra" din Germania a aterizat pe pamant italian la ora 19,36, pe un aeroport militar din vecinatatea Romei. Mii de fani erau stransi deja de ore bune acolo, insa ei nu au avut acces la coborarea din avion a echipei lui Marcello Lippi. A urmat o vizita la Pallazo Chigi, resedinta premierului Romano Prodi, unde jucatorii si antrenorii au fost felicitati si decorati cu cea mai inalta distinctie a Republicii Italiene. "Va multumesc in numele tuturor italienilor. Toti italienii va iubesc. Ne-ati adus bucuria victoriei datorita unui joc de echipa si le-ati aratat tinerelor generatii ca rezultatele se obtin prin munca, sudoare si angajament, pana la capat, pana la penalty-uri. Ati redat fotbalului italian, care traverseaza o criza grava, demnitatea pe care o merita si ati unit o tara poate prea des divizata", le-a spus Prodi fotbalistilor si antrenorilor, intr-o atmosfera destinsa, cu cantece si urlete ale jucatorilor. Intreaga delegatie a Italiei s-a imbarcat apoi intr-un autocar fara acoperis si a inceput drumul spre Circo Massimo, unde era prevazut punctul culminant al sarbatorii. Numai ca sute de mii de oameni s-au asezat de-a stanga si de-a dreapta drumului, salutandu-i pe campionii mondiali. Piazza Venezia a fost un alt loc fierbinte, cu mii de steaguri in rosu, alb si verde fluturate la aparitia autocarului. Ultimii doi kilometri au fost strabatuti in 57 de minute, pentru ca fiecare fan iesit in strada sa se bucure macar pentru cateva secunde de salutul jucatorilor si antrenorilor italieni. Pe scena de la Circo Massimo jucatorii au aparut aproape de miezul noptii, intr-un vacarm de nedescris creat de milionul de oameni care fluturau drapele ale Italiei, cantau sI dansau pe fondul artificiilor care brazdau cerul. Au fost cateva momente de confuzie, pentru ca, pe drum, Gennaro Gattuso si Marco Materazzi s-au ales cu o tunsoare "la zero" din partea capitanului Fabio Cannavaro. Fiecare jucator a aparut pe scena cu trofeul in mana, in acordurile imnului italian, cantat in premiera si de argentinianul naturalizat Mauro Camoranesi, si ale hitului "We are the champions" , Del Piero a facut striptease, ramanand la bustul gol si cu medalia de aur de gat, apoi jucatorii le-au multumit fanilor. Cannavaro l-a amintit si pe Gianluca Pessotto, iar petrecerea s-a incheiat cu toata lumea cantand "Azzuro" , celebra melodie a lui Adriano Celentano. Sarbatoarea a tinut pe strazile Romei toata noaptea, presa italiana remarcand insa ca fanii nu s-au putut rupe in totalitate de agitatia din Serie A, mai ales ca aseara sau, cel mai tarziu astazi, este asteptat verdictul in giganticul caz de coruptie din fotbalul italian. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.