Constantin Iacov, presedintele CA de la FC National, a anuntat ca va controla 97,4% din actiunile gruparii "bancare" dupa majorarea de capital efectuata impreuna cu firma italiana "Terra Consulting". "In urma unei majorari de capital, eu, impreuna cu
Constantin Iacov, presedintele CA de la FC National, a anuntat ca va controla 97,4% din actiunile gruparii "bancare" dupa majorarea de capital efectuata impreuna cu firma italiana "Terra Consulting". "In urma unei majorari de capital, eu, impreuna cu firma italiana, detinem 97,4 la suta din actiuni. In urma acestei majorari, participatia mea a scazut de la 23 la suta la 16 la suta, iar <<Terra Consulting>> detine 81,4 la suta", a spus Iacov, care a mentionat ca ceilalti actionari au refuzat sa participe la majorarea de capital. "Ceilalti actionari, care s-a dovedit ca nu doreau decat sa vanda actiunile mai scump, nu au vrut sa participe la aceasta majorare. Au dat dovada de rea-credinta. Important este ca actionarii italieni au fost de acord cu politica mea, iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure", a spus Iacov. Vicepresedintele Razvan Mihalache, care detine, de asemenea, actiuni la FC National, nu a putut fi contactat. Acesta detinea, impreuna cu Florin Ciobanu, 50,5 la suta din actiuni, inaintea majorarii de capital, iar in prezent cei doi au impreuna 2,6 la suta. Iacov a declarat saptamana trecuta ca a facut o oferta de 1,7 milioane de euro impozabili celorlalti actionari, insa acestia au cerut 2,1 milioane de euro, plus taxele. "Actul de majorare a capitalului a fost publicat pe 25 aprilie in Monitorul Oficial si avea valabilitate 30 de zile. Iacov l-a inregistrat dupa acest termen, pe 23 iunie. E ilegal ce a facut si vom apela in instanta", a ripostat Razvan Mihalache. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.